L’Internet rural és l’opció ideal per a aquells habitatges o empreses que es troben ubicats en zones rurals i industrials on la infraestructura de fibra òptica no arriba. Aquestes zones precisen d’una connexió a Internet estable i segura, que les grans companyies de fibra òptica no poden oferir.

Si bé és cert que cada vegada més carrers i zones tenen accés a aquest nou tipus de tecnologia, són moltes les localitzacions que no disposen de fibra. A continuació, alguns dels avantatges que poden suposar l’Internet rural:

1.    Millores en la comunicació en zones rurals

L’accés a internet en zones rurals pot millorar la comunicació entre les persones en aquestes àrees, ja sigui a través de missatges de text, correu electrònic o videotrucades. L’internet en zones allunyades de nuclis urbans permet a les persones treballar des de casa o accedir a la informació via online.

2.    Major accés a la informació amb internet rural

L’accés a internet permet a les persones en àrees rurals tenir accés a una àmplia gamma d’informació, la qual cosa pot ajudar-los a prendre decisions informades i millorar la seva qualitat de vida. Perquè viure en una zona aïllada o allunyada dels pobles i ciutats no té per què significar no tenir una connexió estable, adequada a les necessitats dels clients.

3.    Oportunitats laborals de teletreball

L’accés a internet en àrees rurals pot crear oportunitats laborals, ja que les persones poden buscar feina i realitzar treballs en línia des de les seves cases.  Viure lluny de la ciutat sovint suposa menor despesa de l’economia familiar. Són molts els clients que decideixen desplaçar-se a zones rurals per poder treballar online des d’allà.

4.    Millores en l’ educació amb accés a Internet

A moltes zones rurals de Tarragona hi ha els autobusos que traslladen els més petits de la seva localitat al col·legi rural que els hi correspon. Tanmateix, és cada vegada més freqüent la necessitat de disposar d’ Internet en àrees rurals per poder seguir al dia quant a la seva educació. Tenir accés a recursos en línia des de casa i participar en classes virtuals s’ha tornat una realitat en els temps que corren.

5.    Major connectivitat amb internet rural

L’Internet rural pot, en definitiva, millorar la connectivitat entre comunitats rurals i les àrees urbanes més properes i entre les pròpies comunitats. L’èxode rural és una realitat, però el teletreball i la pandèmia han canviat radicalment la manera de veure el món. És molt freqüent que persones que disposen de flexibilitat laboral per treballar en remot a habitatges més econòmics en zones rurals, i aquestes persones necessiten un internet a l’altura per teletreballar.

💬 Et puc ajudar?