Avui dia, disposar d’una bona connexió a la xarxa és important en les rutines de tots els usuaris, però es torna fonamental quan es treballa des del nostre lloc de residència. D’aquesta manera, el teletreball ha provocat que l’Internet sigui una prioritat en moltes llars.  Treballar des de casa implica buscar i comparar entre les millors tarifes d’Internet, només així es pot aconseguir una connexió ràpida i segura, que garanteix que les necessitats del treball diari no es vegin interrompudes i es compleixin correctament.

Què passa si al nostre lloc de residència no arriba la fibra òptica i hem de teletreballar?  Hi ha altres connexions com l’Internet rural que, amb les tarifes adequades, permet treballar en remot sense por a perdre la connexió o a una latència que no permeti complir amb les tasques del lloc de feina.

Si bé és important que la connexió sigui òptima per al teletreball, què facilita molt la vida de l’empleat en remot? A continuació, alguns gadgets que faran la teva rutina laboral des de casa molt més còmoda.

 

1.    Adaptador per a WiFi amb connexió USB

Si no pots connectar l’ordinador del treball directament al rúter per qüestions domèstiques, és molt recomanable i útil utilitzar un dels famosos adaptadors per a WiFi en una de les connexions USB del dispositiu. Amb aquest adaptador, la connexió serà ràpida i directa, gràcies a l’antena omnidireccional amb un rang de captació ampli.

Des d’OnWifi acostumem a recomanar un repetidor o amplificador per a habitatges de molta extensió, amb la finalitat de garantir una bona connexió a la xarxa des de qualsevol racó de la casa. En el cas del teletreball també cal que, independentment d’on s’ubiquin els dispositius respecte al rúter, la connexió sigui el més eficient possible.

2.    Llum de monitor LED

La vista cansada és un dels motius més freqüents quan es passen moltes hores davant d’una o diverses pantalles amb llum LED. Per això és important que la il·luminació en el lloc de treball sigui adequada i no desgasti la vista del treballador. Per això, un llum col·locat a la pantalla per millorar la il·luminació és un gadget molt útil per evitar mals de cap.

Limita la fatiga visual mentre teletreballes i il·lumina no només l’àrea del monitor, sinó també el teclat per no haver de forçar la vista.

 

3.    Adaptador de ports USB

Un adaptador que centralitzi tots els dispositius per al teletreball: el ratolí, el teclat, els auriculars… Tot això pot suposar un mal de cap si has de connectar-los al PC per separat. Amb un adaptador de ports USB pots simplificar el dia a dia connectant només aquest últim a l’ordinador i tots els dispositius enganxats a l’adaptador de forma permanent.

En el cas de teletreballar amb un dispositiu que no sigui un portàtil a l’ús (com smartphones, tauletes o portàtils petits), tenint en compte que les clavilles de connexió seran diferents als ports USB habituals. En aquest cas, hi ha adaptadors que connecten en un mateix accessori un dispositiu amb entrada USB 3.0 a un altre USB C.

 

4.    Webcam amb anell de llum incorporat

No totes les llars són lluminoses i espaioses, ni compten amb la llum adequada perquè la imatge que es capta per la càmera sigui òptima i definida. Però hi ha càmeres web amb anell de llum incorporat que milloren considerablement la imatge que percep el sensor de la webcam. Un gadget imprescindible per a les videotrucades quan necessitem il·luminació extra.

Molts d’aquests gadgets compten amb l’opció de regular la il·luminació emesa i no acostumen a necessitar instal·lació, per la qual cosa és senzill i fàcilment usable en cas de necessitar-ho per a reunions concretes.

 

5.    Suport per a dispositiu mòbil amb rotació

La majoria de feines en remot requereixen que no només utilitzem un dispositiu per al nostre dia a dia. El telèfon mòbil és una eina més integrada en molts llocs de treball. És per això que disposar d’un suport de mòbil per a portàtil, amb capacitat de rotació, és idoni per al teletreball. Tenir totes les teves eines de treball a simple vista és un must a l’hora d’optimitzar el teu temps i les teves tasques.

 

En definitiva, teletreballar és una tendència en alça cada vegada més comuna en moltes empreses. Ara, com teletreballem depèn de cadascun de nosaltres. Prioritzar el benestar i la productivitat a l’hora de treballar en remot és en benefici tant del treballador com de l’empresa.

💬 Et puc ajudar?